Duurzaam speelgoed

Duurzaam speelgoed voor baby’s en kinderen is speelgoed dat is gemaakt van veilige, ecologische en niet-giftige materialen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die ook in hun houdbaarheid duurzaam zijn, zoals van hout. Of materialen die heel goed recyclebaar zijn. Het is natuurlijk ook belangrijk dat het niet snel kapot gaat. Ook is duurzaam speelgoed vaak speelgoed wat een educatief aspect heeft, of wat bijvoorbeeld prikkelend is voor de zintuigen.

Verschillende soorten duurzaam speelgoed

Zo bestaat er speelgoed waarbij je eigenlijk maar op één manier mee kan spelen, zoals een race-autootje. Maar er is ook speelgoed waar je allerlei verschillende dingen mee kan doen, zoals Duplo. Duurzaam speelgoed is vaak speelgoed waar op allerlei manieren mee gespeeld kan worden en waar kinderen dus ook lange tijd kunnen doen.

_varis_Leuk van Lieke

Varis gebruikt alleen FSC gecertificeerd hout.

Bezorging

Maar niet alleen het speelgoed is duurzaam.  Ook bij de bezorging wordt nagedacht over het milieu. Zo maken wij gebruik van de pakketservice van PostNL. Stap voor stap vervangen ze bestelauto’s en –bussen door auto’s en bussen op groen gas. Alleen al in 2016 gaat het om honderden voertuigen die fors minder CO2 uitstoten dan benzine- en dieselauto’s. Bovendien komt groen gas uit een duurzame bron. Daarnaast gebruikt PostNL alleen nog groene energie.